Skip links

Καθημερινά λάθη στη προσωπική μας υγιεινή και συμβουλές για βελτίωση.

Πολλοί από εμάς είναι πιθανό να έχουμε τη ρουτίνα μας, όσον αφορά την προσωπική υγιεινή. Μας αρέσει να κάνουμε πράγματα με το “δικό” μας τρόπο, θεωρώντας ότι έχουμε τον έλεγχο.

Τι θα γινόταν όμως αν οι συνήθειες αυτές ήταν εντελώς λάθος; Θα αλλάζατε τον τρόπο που πλένετε τα χέρια σας ή θα φροντίζατε περισσότερο την υγεία σας στο σπίτι ή στους δημόσιους χώρους; Εμείς σας παρέχουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για καλύτερη υγιεινή.

Πλένετε τα χέρια σας

Μπορεί να είναι αρκετά προφανές, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε περίοδο πανδημίας COVID-19. Ωστόσο, το σωστό πλύσιμο των χεριών μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την προσωπική σας υγιεινή. Πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας κάθε φορά για περισσότερο από 20 δευτερόλεπτα, ή μέχρι να τραγουδησουμε το να “να ζήσεις…”  🙂

Προσωπική υγιεινή

Το υπερβολικό και συχνό μπάνιο δεν βελτιώνει απαραίτητα την προσωπική μας υγιεινή.

Είναι προφανές ότι πρέπει να καθαρίζετε τον εαυτό σας συχνά προκειμένου να απομακρύνετε τη βρωμιά, τα υπολείμματα τροφών ή άλλα πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν κάποια ασθένεια. Το υπερβολικό πλύσιμο όμως μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες τα βακτήρια να εισχωρήσουν βαθύτερα στο δέρμα σας (σε ανοιχτές περιοχές του σώματος) και αυτό να οδηγήσει σε μολύνσεις και ερεθισμούς. 

Σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα

Ένας ιός μπορεί να επιβιώσει σε ένα χαλί που δεν έχει καθαριστεί για ένα μήνα ή περισσότερο βλάπτοντας ετσι την προσωπική σας υγιεινή. Ο συχνός και προσεκτικός καθαρισμός των χαλιών θα συμβάλλει σημαντικά στην εξάλειψη των περισσότερων βακτηρίων.

Τα μικρόβια μπορούν να κάνουν και καλό στην προσωπική μας υγιεινή!

Κι όμως, δεν είναι όλα τα μικρόβια κακά. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 11.000 παιδιά, διαπίστωσε ότι το υπερβολικά υγιεινό περιβάλλον αυξάνει τον κίνδυνο εκζέματος και άσθματος. Και ο καθαρισμός θέλει ισορροπία.

Explore
Drag