Skip links

Επιταχύνοντας την υγιεινή στη κουζίνα

Ο κλάδος της εστίασης αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια μεγάλο πρόβλημα στη στελέχωση προσωπικού. Οι περισσότερες επιχειρήσεις αγωνίζονται να παρέχουν ένα σταθερά υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, αλλά με λιγότερο προσωπικό. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι καλούνται να αποδίδουν τα μέγιστα σε καθημερινή βάση. Παράλληλα, το υψηλό κόστος ζωής και η οικονομική κρίση έχει μειώσει την προσέλευση πελατών, πράγμα που σημαίνει ότι όταν τρώνε έξω περιμένουν υψηλή ποιότητα και καλή ανταπόδοση των χρημάτων που ξοδεύουν. Το πολυάσχολο προσωπικό θα έχει αναπόφευκτα λιγότερο χρόνο για σημαντικά πρωτόκολλα όπως ο καθαρισμός επιφανειών και η υγιεινή των χεριών, αλλά τo να μη τηρούνται αυτοί οι βασικοί κανόνες θα ήταν καταστροφικό για την επιχείρηση. Μη τήρηση του σωστού καθαρισμού των χεριών ή των επιφανειών της κουζίνας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τροφική δηλητηρίαση, δυσαρεστημένους πελάτες και σημαντική απώλεια φήμης για την επιχείρηση. Στον απόηχο της παγκόσμιας πανδημίας, οι περισσότερες έρευνες αποκάλυψαν ότι η ανησυχία για την υγεία και την ασφάλεια, είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο του κοινού για να επισκεφτούν μια επιχείρηση εστίασης

Έχοντας όλα αυτά υπόψη, πώς μπορούν τα τηρηθούν στο έπακρο τα πρωτόκολλα καθαρισμού των επιφανειών και η υγιεινή των χεριών, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι οι επισκέπτες θα αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς; Η απάντηση είναι μια και απλή. Εξασφαλίζοντας ότι υπάρχει πάντα ο κατάλληλος εξοπλισμός στα σωστά σημεία.

Όταν χυθεί κάτι σε μια κουζίνα, είναι σημαντικό να καθαριστεί άμεσα, διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος μόλυνσης και αλλοίωσης τροφίμων ή ατυχήματος αν η διαρροή είναι στο δάπεδο και γλιστρήσει κάποιος εργαζόμενος.  Σε πολλές κουζίνες χρησιμοποιούνται απλά ρολά χαρτιού, χωρίς κάποια επιτοίχια συσκευή διανομής. Αυτό σημαίνει ότι τα ρολά μετακινούνται συνεχώς από το ένα σημείο στο άλλο, με αποτέλεσμα κανείς να μη ξέρει που βρίσκονται όταν αυτά χρειαστούν και έτσι να χαθούν πολύτιμα δευτερόλεπτα.

Η υγιεινή των χεριών μπορεί επίσης να γίνει πιο συχνή, γρήγορη και αποτελεσματική, όταν υπάρχουν άφθονοι σταθμοί πλυσίματος με συσκευές σαπουνιού, χειροπετσέτας και αντισηπτικού χεριών σε βολικά σημεία. Επίσης, οι συσκευές θα πρέπει να έχουν μεγάλη αυτονομία, ώστε να διασφαλίζεται ότι θα περιέχουν προϊόν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Φυσικά, εδώ πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η ποιότητα των υλικών καθαρισμού. Ένα σαπούνι χαμηλής ποιότητας ή ένα όχι τόσο απορροφητικό χαρτί για το σκούπισμα, θα οδηγήσει σε μεγάλες καθυστερήσεις.

Ενώ όμως το προσωπικό πρέπει να έχει τα κατάλληλα εργαλεία στα σωστά σημεία, το ίδιο πρέπει να συμβεί και για τους πελάτες, ώστε να νιώσουν απόλυτα ασφαλείς. Γι’ αυτό πέρα από τη τοποθέτηση αντίστοιχων προϊόντων στις τουαλέτες, θα πρέπει να υπάρχουν εγκατεστημένες σε διάσπαρτα σημεία συσκευές αντισηπτικού χεριών. Επίσης, τα τραπέζια και οι πάγκοι θα πρέπει να καθαρίζονται συχνά.

Η ClearNet διαθέτει τα κατάλληλα συστήματα για την ιδανική κάλυψη αυτών των αναγκών:

Η σειρά Sanitex MVP καλύπτει ιδανικά τις ανάγκες φροντίδας των χεριών με αφροσάπουνο και αλκοολούχο gel, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους επισκέπτες. Είναι η μοναδική συσκευή στο κόσμο που παρέχει αντιμικροβιακή προστασία στα χέρια με την τεχνολογία ιόντων αργύρου Invizitouch® και διαθέτει τη μεγαλύτερη αυτονομία από οποιαδήποτε άλλη συσκευή, καθώς τα ανταλλακτικά περιέχουν 1000ml με 2500 μετρημένες δόσεις. Η ποιότητα τους δε μειώνει σημαντικά το χρόνο πλυσίματος – στεγνώματος.

Το σύστημα χαρτιού κουζίνας Elipse® είναι μελετημένο, ειδικά για χρήση στη κουζίνα. Η συσκευή τοποθετείται εύκολα σε οποιοδήποτε σημείο, έχει μεγάλη αυτονομία με τα ρολά των 1800γρ., μειώνει δραματικά τη κατανάλωση χαρτιού καθώς διαθέτει δοσομετρητή. Συνδυάζεται με το χαρτί Elipse Sea Blue®, το οποίο είναι τριών φύλλων για εξαιρετική απορροφητικότητα και αντοχή, δεν αφήνει χνούδια και υπολείμματα και είναι μπλε χρώματος για άμεση ιχνηλασιμότητα.

Το σπρέι επιφανειών Surface Cleaner® είναι ένα καθαριστικό επιφανειών με βάση την αλκοόλη, το οποίο μπορεί να ψεκαστεί άμεσα σε επιφάνειες, χωρίς να χρειάζεται ξέβγαλμα. Προσφέρει εύκολο και γρήγορο καθαρισμό και είναι διαθέσιμο σε σπρέι των 1000ml και μπιτόνι των 5000ml.

Explore
Drag